2009. október 25., vasárnap

Fertő - Hanság Nemzeti Park

Mivel még sosem jártunk a Fertő - Hanság Nemzeti Parkban, egy vasárnap meglátogattuk a területet. Napos, de erősen párás időben érkeztünk meg Fertődre, ahol megnéztük az Esterházy - kastélyt.



Nem igazán siettünk, így volt időnk egy kicsit sziesztázni a kastély parkjában. A következő állomás Fertőújlak volt. A település neve méltán híres a madarászok körében, hiszen évről - évre rendszeresen pihennek itt meg ritka, északról érkező vadlúd-fajok.



Három, főleg madarak megfigyelésre kialakított les is van a területen. Egy jó spektív azért elkel, így én - ennek hiányában - inkább csak gyönyörködtem a tájban. Azért néhány fajt, így is sikerült meghatározni, pl.: Nagy Póling, Gulipán, Sárszalonka is volt a közelünkben. A lesek alatt szürkemarhával is találkozhatunk.



Az utolsó állomás amit felkerestünk, Fertőrákos volt. A települést megközelítve már magasabb területen jártunk, így elénk tárult a Fertő-tó alsó része. Ez inkább hasonlított végtelen nádtengerre, mint tóra. De azért gyönyörű volt így is.



További képek megtekintése

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése