2009. november 28., szombat

IX. Tatai Vadlúd Sokadalom

Idén immár kilencedik alkalommal került megrendezésre a Tatai Vadlúd Sokadalom. Az eltelt években a rendezvény, Magyarország legnagyobb ilyen jellegű megmozdulása lett. A tavalyi után, nekem ez volt a második 'fesztiválom'. 

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is már pénteken megérkeztünk Kethyvel  a helyszínre. Most is az Öreg-tó klub hotel volt a szállásunk. A hotel előadó terme mindkét este előadások helyszíne volt. Idén nálam a Kis lilik, Vándorsólyom - nyomkövetés, Kék vércse előadások vitték a prímet. A többi is rendben volt, csak már nem mindig bírtuk energiával :)

A szombati nap ugyan úgy indult, mint a tavalyi. Borult, ködös, kellemetlen őszi reggel. Az idei évben nagyon jó publicitása volt a rendezvénynek, sok emberre számítottunk. Ehhez azonban elengedhetetlen a jó idő. Napközben zajlottak a kísérő programok a parton, sátrakban pl.: 'Magyar madárvonulási atlasz' könyvbemutató, Az alkalmazkodás mesterei, Sólymász bemutató, élőkép festés stb. Kora délután aztán a felhők mögött megcsillant a nap fénye! A parton egyre több ember gyülekezett az esti behúzás megtekintésére. Az ég is teljesen kiderült, napfényben úszott ez egész tó és a part. 

A ludak behúzása gyönyörű látvány volt! A lemenő Nap vöröslő fényében egymás után érkeztek a százas, ezres csapatok. A tó fölé érve aztán hangos gágogással kavarogva, ereszkedve elfoglalták helyüket a vízen. Egyes számítások szerint 22 ezer lúd jött be a tóra éjszakázni. Soha rosszabb behúzást, soha rosszabb Sokadalmat!

A rendezvényről készítettem egy rövid videó összeállítást. Íme:

További képek megtekintése...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése