2010. január 31., vasárnap

Téli madáretetés

A téli madáretetésnek nagy hagyománya van a családban. Mióta az eszemet tudom, etetjük a madarakat. Tavaly bővítettem kicsit az etető parkot. Az itthoni kettő után a munkahelyemen és a borospincénknél is létesítettem egy-egy etetőt.



Az etetők szerencsére nagy forgalmat bonyolítanak le. Remélem, hogy a bekészített kb. 270 liter napraforgó elég lesz erre a szezonra.



Még decemberben létesítettem a borospincés etetőnél egy lest. Kezdetleges házi tákolmány, de pár órás kuporgásra és az 1-2 méterre lévő madarak fotózására alkalmas.
Sajnos a fekvése nem túl ideális. A téli, alacsony járású napot szinte állandóan takarja egy épület. Ennek ellenére sikerült néhány elfogadható képet készíteni kosztosaimról.



Végezetül egy gyors összegzés, hogy ebben a szezonban milyen madarak is jelentek meg etetőimen: Balkáni gerle, Barátcinege, Erdei pinty, Erdei szürkebegy, Énekes rigó, Fekete rigó, Fenyőpinty, Fenyőrigó, Házi veréb, Kékcinege, Meggyvágó, Mezei veréb, Őszapó, Széncinege, Tengelic, Vörösbegy, Zöldike

További etetős képek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése